Οδοντιατρικός Σύλλογος Χίου

 

Ο τομέας Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου σε συνεργασία με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Χίου, διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά:

 

1)      Πρόγραμμα ενημέρωσης μαθητών Δημοτικών Σχολείων, σχετικά με την Αγωγή Στοματικής Υγείας με τη μέθοδο της βιωματικής μάθησης, από την 1η Νοεμβρίου 2012 και καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 9-12 ετών και η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνεται από εθελοντές Οδοντιάτρους και Εκπαιδευτικούς σε ομάδες όχι μεγαλύτερες των 50 μαθητών. 

Επίσκεψη οδοντιάτρων για ενημέρωση των μαθητών  σχετικά με την Στοματική Υγεία, κυρίως σε σχολικές μονάδες, οι οποίες δε συμμετείχαν στο 1)      Εκπαιδευτικούς σε ομάδες όχι μεγαλύτερες των 50 μαθητών. 

2)      Επίσκεψη οδοντιάτρων για ενημέρωση των μαθητών  σχετικά με την Στοματική Υγεία, κυρίως σε σχολικές μονάδες, οι οποίες δε συμμετείχαν στο περσινό πρόγραμμα (για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: http://www.oral-health.gr/).

Κέντρο Πρόληψης Χίου

 

Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η συνεργασία της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Πρόληψης Χίου με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Χίου, για το σχολικό έτος 2012-2013.

Το Κέντρο Πρόληψης έχει πραγματοποιήσει ένα  διήμερο βιωματικό σεμινάριο σε δασκάλους/ες, τον Νοέμβριο, σχετικά με την εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας των μαθητών. Επιπροσθέτως, θα πραγματοποιήσει διήμερο σεμινάριο για Νηπιαγωγούς τον Ιανουάριο του 2013. 

 

Αειφόρο Αιγαίο

 

Σας ενημερώνουμε  ότι το Αειφόρο Αιγαίο της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και πολιτισμού προσκαλεί τα σχολεία του Αιγαίου να λάβουν μέρος στις Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υποστηρίζει σε όλα τα νησιά, από το Μάρτιο του 2005, με θέμα την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Αιγαίο. Το Αειφόρο Αιγαίο αποτελεί μια εκστρατεία με στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων των νησιών, για την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, ως καθοριστικό παράγοντα της ποιότητας ζωής και της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου μας. Ανάμεσα στις δράσεις του περιλαμβάνονται: 1. προγράμματα περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα σχολεία του Αιγαίου 2. δημιουργία ενός Δικτύου καλών πρακτικών, που συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη των νησιών, αποτελούμενο από ακαδημαϊκούς, πρότυπες επιχειρήσεις, ΟΤΑ, τοπικές ΜΚΟ και ενεργούς πολίτες, και γ) εκστρατείες για την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης στο νησιωτικό χώρο.

Τα προγράμματα αυτά αφορούν: α) ενημερωτικές παρουσιάσεις με θέμα την αειφόρο ανάπτυξη για κάθε νησί χωριστά, β) διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Τι μου αρέσει στο νησί μου και θα ήθελα να διατηρηθεί, τι θα ήθελα να αλλάξει», γ) ομαδική εργασία με θέμα τη δημιουργία ενός «Οδηγού για την αειφόρο ανάπτυξη στο νησί μου» για κάθε νησί χωριστά, ε) Διαγωνισμό φωτογραφίας  με τίτλο «Μονοπάτια Αειφορίας».ΟΙ ενημερωτικές παρουσιάσεις ξεκινούν με την προβολή της ταινίας «Φωνή Αιγαίου» της Λυδίας Καρρά και ακολουθεί συζήτηση.

Τα παραπάνω προγράμματα θα υλοποιηθούν από τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων των νησιών του Αιγαίου σε συνεργασία με τους Υπευθύνους σχολικών δραστηριοτήτων και με τη σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών των σχολείων.

Οι παραπάνω δράσεις είναι προαιρετικές για τους μαθητές και θα πραγματοποιούνται, χωρίς να παρακωλύεται η εφαρμογή του ωρολογίου σχολικού προγράμματος, μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και έγγραφη συγκατάθεση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών. Μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο «Αειφόρο Αιγαίο» http://www.egaio.gr/ για πληροφορίες. Επίσης, στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων έχει αποσταλεί ενημερωτικό έγγραφο σχετικά με τα προγράμματα που αναφέρονται ανωτέρω.

 

ΠΑΙΔΙΚΗ HELMEPA

   Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) πραγματοποιεί για το σχολικό έτος 2012-2013 το πρόγραμμα  Παιδική HELMEPA. Το πρόγραμμα, προετοιμάζει τα παιδιά ηλικίας 5-13 ετών που συμμετέχουν να γίνουν υπεύθυνοι, περιβαλλοντικά ενήμεροι και ενεργοί αυριανοί πολίτες γνωρίζοντας το φυσικό, κυρίως το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον της πατρίδας μας και τρόπους προστασίας του.

Στο νομό Αττικής (Παλαιό Φάληρο και Πειραιά) λειτουργούν δύο μόνιμες Περιβαλλοντικές εκθέσεις της HELMEPAκαι η είσοδος είναι ελεύθερη.

Επιπλέον, συνεχίζεται η λειτουργία της κινητής έκθεσης της HELMEPAγια το «Θαλάσσιο περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις επιστήμες». Υπάρχει επίσης, η δυνατότητα επισκέψεων των στελεχών της στους Νομούς για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών με τις δαπάνες να βαρύνουν τη HELMEPA..

Πληροφορίες για το πρόγραμμα παιδική HELMEPAυπάρχουν στη ιστοσελίδα www.helmepajunior.gr, όπως, επίσης, και οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε το 2109343088

Υλικό

Σχολικό ραδιόφωνο

Γιορτάζουν σήμερα



Επισκέπτες

Σήμερα41
Χθες225
Εβδομάδα914
Μήνας1531
Συνολικά165350

Powered by CoalaWeb

Καλωσόρισμα

 

Υπεύθυνοι:

Σχεδιασμός - Συντονισμός - Ενημέρωση

Βροχαρίδου Ανατολή

Ανδρεάδης Σιδερής