Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης- Έκθεση και σεμινάριο

Share

 Η κινητή, διαδραστική έκθεση της WWF «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» θα βρίσκεται στις 26-27 Απριλίου 2018, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου.

 

Αντικείμενο της έκθεσης είναι η σωστή διατροφή από πλευράς περιβάλλοντος και υγείας. Απευθύνεται στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και βασίζεται στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας ομώνυμο παιδαγωγικό υλικό (ΑΠ ΙΕΠ 30/27-7-2017). Το υλικό εφαρμόστηκε πιλοτικά πέρυσι σε τρία σχολεία της Αθήνας και  σύντομα θα διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.wwf.gr/food.

 

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο  για να την επισκεφθούν  τα σχολεία που το επιθυμούν (μόνο μετά από προκράτηση) ενώ το απόγευμα θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

 

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να επισκεφτούν την έκθεση με τη σχολική τους τάξη  μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://goo.gl/forms/DVf6xBAVy1lfJqgf1

 

 

για να καταρτιστεί η τελική λίστα των σχολείων που θα επισκεφθούν την έκθεση. Ο αριθμός των τάξεων που θα επισκεφθούν την έκθεση είναι περιορισμένος (δεδομένου ότι η έκθεση είναι διαδραστική, επομένως μπορεί να συμμετέχει μία τάξη/τμήμα των 25 περίπου παιδιών ανά ώρα). Θα μπορέσουν δηλαδή να συμμετέχουν συνολικά 8  τάξεις από διαφορετικά, ει δυνατόν, σχολεία.  Επομένως, μπορεί να επισκεφτεί μια σχολική τάξη μέχρι 25 μαθητές από κάθε σχολείο που θα δηλώσει συμμετοχή.  Καλό θα ήταν η επιλογή να βασίζεται στην επιθυμία και το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών να ασχοληθούν με αυτό αξιοποιώντας το παιδαγωγικό υλικό μετά το πέρας της επίσκεψης. 

 

 

Επίσης, σε συνεργασία το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων, η WWF, το Κ.Π.Ε Ομηρούπολης και  το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου, θα υλοποιήσουν  ένα απογευματινό εργαστήριο διάρκειας 2,5 ωρών για τους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να δουλέψουν το θέμα διατροφή και περιβάλλον, την Πέμπτη 26 /4, 17.30-20.00 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο. Μπορούν να συμμετέχουν έως 40 εκπαιδευτικοί.

 

Για το σεμινάριο μπορείτε να δηλώσετε εδώ:

 

https://goo.gl/forms/OSphv94vrSbbUtg83

Υλικό

Σχολικό ραδιόφωνο

Γιορτάζουν σήμεραΕπισκέπτες

Σήμερα8
Χθες44
Εβδομάδα150
Μήνας903
Συνολικά132211

Powered by CoalaWeb

Καλωσόρισμα

 

Υπεύθυνοι:

Σχεδιασμός - Συντονισμός - Ενημέρωση

Βροχαρίδου Ανατολή

Ανδρεάδης Σιδερής