Αειφόρο Αιγαίο

Share

 

Σας ενημερώνουμε  ότι το Αειφόρο Αιγαίο της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και πολιτισμού προσκαλεί τα σχολεία του Αιγαίου να λάβουν μέρος στις Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υποστηρίζει σε όλα τα νησιά, από το Μάρτιο του 2005, με θέμα την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Αιγαίο. Το Αειφόρο Αιγαίο αποτελεί μια εκστρατεία με στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων των νησιών, για την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, ως καθοριστικό παράγοντα της ποιότητας ζωής και της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου μας. Ανάμεσα στις δράσεις του περιλαμβάνονται: 1. προγράμματα περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα σχολεία του Αιγαίου 2. δημιουργία ενός Δικτύου καλών πρακτικών, που συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη των νησιών, αποτελούμενο από ακαδημαϊκούς, πρότυπες επιχειρήσεις, ΟΤΑ, τοπικές ΜΚΟ και ενεργούς πολίτες, και γ) εκστρατείες για την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης στο νησιωτικό χώρο.

Τα προγράμματα αυτά αφορούν: α) ενημερωτικές παρουσιάσεις με θέμα την αειφόρο ανάπτυξη για κάθε νησί χωριστά, β) διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Τι μου αρέσει στο νησί μου και θα ήθελα να διατηρηθεί, τι θα ήθελα να αλλάξει», γ) ομαδική εργασία με θέμα τη δημιουργία ενός «Οδηγού για την αειφόρο ανάπτυξη στο νησί μου» για κάθε νησί χωριστά, ε) Διαγωνισμό φωτογραφίας  με τίτλο «Μονοπάτια Αειφορίας».ΟΙ ενημερωτικές παρουσιάσεις ξεκινούν με την προβολή της ταινίας «Φωνή Αιγαίου» της Λυδίας Καρρά και ακολουθεί συζήτηση.

Τα παραπάνω προγράμματα θα υλοποιηθούν από τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων των νησιών του Αιγαίου σε συνεργασία με τους Υπευθύνους σχολικών δραστηριοτήτων και με τη σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών των σχολείων.

Οι παραπάνω δράσεις είναι προαιρετικές για τους μαθητές και θα πραγματοποιούνται, χωρίς να παρακωλύεται η εφαρμογή του ωρολογίου σχολικού προγράμματος, μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και έγγραφη συγκατάθεση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών. Μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο «Αειφόρο Αιγαίο» http://www.egaio.gr/ για πληροφορίες. Επίσης, στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων έχει αποσταλεί ενημερωτικό έγγραφο σχετικά με τα προγράμματα που αναφέρονται ανωτέρω.

 

Υλικό

Σχολικό ραδιόφωνο

Γιορτάζουν σήμεραΕπισκέπτες

Σήμερα8
Χθες45
Εβδομάδα88
Μήνας827
Συνολικά114165

Powered by CoalaWeb

Καλωσόρισμα

 

Υπεύθυνοι:

Σχεδιασμός - Συντονισμός - Ενημέρωση

Βροχαρίδου Ανατολή

Ανδρεάδης Σιδερής