Μουσικό Διαδραστικό Παραμύθι-Κρατήσου πάνω μου

Share
Το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου στο πλαίσιο του θεσμού «Ομηρείου Έργα» και στη θεματική του μήνα Μαΐου «Κινηματογραφική Άνοιξη» φιλοξενεί την ομάδα Δον Ηχώτες από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για την παρουσίαση του μουσικού διαδραστικού παραμυθιού «Κρατήσου πάνω μου» σε σχολικές μονάδες της Π.Ε Χίου (Νηπιαγωγείο-Δ΄Δημοτικού και έως και 300 μαθητές). Η είσοδος είναι ελεύθερη. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ΕΔΩ
 
Τετάρτη, 2 Μαΐου στις 10:00
 
Χώρος: Αίθουσα Θεάτρου
 
«Κρατήσου Πάνω Μου» - ένα μουσικό διαδραστικό παραμύθι
 
Ομάδα Δον Ηχώτες από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο
 
Για σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
 
 
 
Τρία ποντικάκια κάνουν σκανταλιές. Το μικρότερο από αυτά, ο Χουρχούρης, πέφτει στον υπόνομο. Τι λέτε, θα καταφέρουν τα αδέλφια του να το σώσουν; Μόνα τους σίγουρα όχι! Θα τους βοηθήσουν άραγε και άλλα ζώα; Ο Ερνέστο και ο Μελίτο, τα μεγαλύτερα αδέλφια, δεν έχουν καιρό για χάσιμο. Πρέπει να φτιάξουν αμέσως μία ομάδα διάσωσης! Παιδιά, ελάτε μαζί μας, πάρτε το τιμόνι και πάμε... Ο Χουρχούρης μας χρειάζεται όλους!
 
Από την περιπέτεια του μικρού Χουρχούρη, τα παιδιά μαθαίνουν την αξία της διαφορετικότητας και της συνεργασίας μέσα στην ομάδα, όπως αυτές αναδύονται σε μια αλληλέγγυα φανταστική κοινωνία των ζώων.
 
Αλλά και η ομάδα των εθελοντών συντελεστών έμαθε την αξία της συνεργασίας από την περιπέτεια αυτού του παραμυθιού μέσα από τη συγγραφή, τη μελοποίηση, την ενορχήστρωση, αλλά και την εκτέλεση που έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε στο Ομήρειο.
 
 
Βιογραφικό Ομάδας Δον Ηχώτες
 
Η ομάδα "Δον Ηχώτες" δημιουργήθηκε το 2015 από τους φοιτητές του Τομέα Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Μουσικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου Σοφία Δεληγιάννη, Τάσο Εμμανουήλ, Ζαχαρία Ζαχούλη, Μαριάννα Καρακίδου, Κική Κέρζελη, Δήμητρα Κουμανδράκη, Αικατερίνη Νταμάνη, Γεωργία Σπανού, Γιάννη Κυριακούλη και τις διδάσκουσες Ιωάννα Ετμεκτσόγλου και Λένα Κοκκινομηλιώτη.
 
Τα ενδιαφέροντα των Δον Ηχωτών, εστιάζονται σε δημιουργικές και βιωματικές προσεγγίσεις της Μουσικής Παιδαγωγικής που ενισχύουν την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και προάγουν την ομαδικότητα, την κατανόηση και αποδοχή της διαφορετικότητας και την αισθητική και ηθική προσέγγιση του περιβάλλοντος με ιδιαίτερο ενδιαφέροντος στην ανάδειξη και διαφύλαξη της ηχοποικιλότητας στις σύγχρονες κοινωνίες.
 
Αυτή η ιστορία 'Κρατήσου πάνω μου...' κυκλοφόρησε πρόσφατα σε βιβλίο που συνοδεύεται από το αντίστοιχο CD και αποτελεί το πρώτο έργο της ομάδας Δον Ηχώτες. Τα κέρδη από τις πωλήσεις αυτού του CD-βιβλίου διατίθενται σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις της ομάδας Δον Ηχώτες για εκπαιδευτικούς, καλλιτεχνικούς ή φιλανθρωπικούς σκοπούς.
 
 

Υλικό

Σχολικό ραδιόφωνο

Γιορτάζουν σήμεραΕπισκέπτες

Σήμερα19
Χθες38
Εβδομάδα167
Μήνας811
Συνολικά127841

Powered by CoalaWeb

Καλωσόρισμα

 

Υπεύθυνοι:

Σχεδιασμός - Συντονισμός - Ενημέρωση

Βροχαρίδου Ανατολή

Ανδρεάδης Σιδερής