Eκπαιδευτικά προγράμματα στο Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς σχ. έτος 2013-2014

1) Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Αλωνίσματα»

  

       Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Αλωνίσματα», απευθύνεται σε μαθητές-τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ασχολείται μ΄ένα ταξίδι. Το ταξίδι του σιταριού. Πως από σπόρος…, γίνεται στάχυ…, γίνεται αλεύρι…, γίνεται ψωμί.

   Ταξίδι τόσο κουραστικό όμως ταυτόχρονα δημιουργικό και ευλογημένο!

   Για συντροφιά του έχει το γεωργό. Ποιες εργασίες κάνει ο γεωργός (σπορά, όργωμα, θέρισμα, αλώνισμα…), μαζί και η φαμίλια του, και τι εργαλεία χρησιμοποιεί.

  Όλα αυτά, ζωντανεύουν στα μάτια των μαθητών, μπροστά στο αλώνι του Μουσείου, με προβολή φωτογραφιών, με αναβίωση εθίμων, με αφήγηση λαϊκού παραμυθιού, με παραδοσιακό χορό και τραγούδι, με διάφορες δραστηριότητες οι οποίες προσαρμόζονται στην ηλικία των παιδιών.

   Αγαπημένη στιγμή των μαθητών το έθιμο της «Περπερούνα ή Πιρπιρού», που σκοπό είχε να προκαλέσει βροχή.

Read more...

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ίδρυμα Μαρία Τσάκος

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΙΑ-ΤΣΑΚΟΣ Σχ. Έτος 2013-2014

Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών μας για τον επαναπροσδιορισμό των αντιλήψεων μας, ως νησιώτες στη σχέση μας με τη θάλασσα και τα θαλασσινά έργα, προτείνουμε  εκπαιδευτικά- δημιουργικά προγράμματα με θέμα τη θάλασσα. Συγκεκριμένα, στο Ίδρυμα Μαρία-Τσάκος θα υλοποιηθούν 3 εκπαιδευτικά προγράμματα και ένας διαγωνισμός Περιβαλλοντικής Τέχνης με θεματική τη θάλασσα. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Τι μου είπε το τρεχαντήρι ΕΛΛΑΣ» και το«Αιγαιοπελαγίτικο Καραβοσκάρωμα» αφορούν μαθητές Δημοτικού Σχολείου που φοιτούν στην Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα«Ταξιδεύοντας με τους ναυτικούς μας» και ο διαγωνισμός περιβαλλοντικής τέχνης «Θαλασσοθαύματα»  αφορά σε μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων.

Read more...

Υλικό

Σχολικό ραδιόφωνο

Γιορτάζουν σήμερα



Επισκέπτες

Σήμερα34
Χθες25
Εβδομάδα59
Μήνας1691
Συνολικά165510

Powered by CoalaWeb

Καλωσόρισμα

 

Υπεύθυνοι:

Σχεδιασμός - Συντονισμός - Ενημέρωση

Βροχαρίδου Ανατολή

Ανδρεάδης Σιδερής