Μια μουσική εκπαιδευτική προσέγγιση-Κρατήσου Πάνω μου

Share
Το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε Χίου, θα υλοποιήσουν βιωματικό σεμινάριο με τίτλο «Κρατήσου Πάνω μου»-μια μουσική εκπαιδευτική προσέγγιση, για εκπαιδευτικούς της Π.Ε Χίου.
 
Αιτήσεις συμμετοχής ΕΔΩ
 
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής και δε θα υπάρχει κόστος συμμετοχής
 
Τετάρτη, 2 Μαΐου από τις 18:00 ως τις 21:00
 
Χώρος: Αίθουσα Θεάτρου
 
«Κρατήσου Πάνω Μου: Μία μουσική εκπαιδευτική προσέγγιση»
 
Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από την ομάδα Δον Ηχώτες, Ιόνιο Πανεπιστήμιο
 
 
Αντλώντας υλικό από το μουσικό διαδραστικό παραμύθι «Κρατήσου Πάνω Μου», τα μέλη της ομάδας Δον Ηχώτες θα προσεγγίσουν μουσικές παιδαγωγικές μεθόδους και τρόπους διδασκαλίας μέσω του τραγουδιού και των μουσικών οργάνων, απευθυνόμενοι σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το τρίωρο σεμινάριο θα εστιάσει σύντομα στο θεωρητικό υπόβαθρο αυτών των δράσεων και εκτενέστερα στην ανάπτυξη και χρήση αυτών των δραστηριοτήτων μέσα στο πλαίσιο της σχολικής τάξης.
 
 
Η διαφορετικότητα στην ιστορία και τη μουσική μας...
 
Η ιστορία, μέσα από την περιπέτεια των ζώων διαπραγματεύεται τη διαφορετικότητα και την αξιοποίησή της σε ένα κοινωνικό σύνολο, καθώς και την συνεργασία στην ομάδα για την επίτευξη κάποιου κοινού στόχου. Τα δέκα τραγούδια χαρακτηρίζονται από μια ποικιλία μουσικών ιδιωμάτων αλλά και μουσικών οργάνων που περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα, σαξόφωνο, τσέμπαλο, παραδοσιακά κρουστά, ηλεκτρική κιθάρα κ.λπ. Τα ηχοτοπία της ιστορίας, όπως ο υπόνομος, η εξοχή, η πόλη κα, ερμηνεύονται σε μέγιστο βαθμό μέσω φωνητικού αυτοσχεδιασμού, τη διδασκαλία του οποίου είχε αναλάβει σε εθελοντική βάση η Σαβίνα Γιαννάτου.
 
Από την τάξη στην κοινότητα
 
To 'Κρατήσου πάνω μου...΄ είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς δύο χρόνων μεγάλου αριθμού φοιτητών και διδασκόντων του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το έναυσμα για την αποτύπωση των τραγουδιών σε CD προέκυψε αυθόρμητα από την πρακτική των φοιτητών στο Ειδικό Νηπιαγωγείο της Κέρκυρας στο πλαίσιο του πανεπιστημιακού μαθήματος 'Μουσική στην Ειδική Αγωγή΄ της Ι. Ετμεκτσόγλου. Μετά την αρχική φάση, το εγχείρημα λειτούργησε σε εθελοντική βάση σε όλα τα επίπεδα, από τη δημιουργία και ερμηνεία της μουσικής και της ιστορίας, έως την ηχογράφηση, την εικονογράφηση, την έκδοση κ.λπ. Η ηχογράφηση και το mastering πραγματοποιήθηκαν στο Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών του Ιονίου Πανεπιστημίου υπό την εποπτεία του Α. Μνιέστρη και Δ. Μπατζάκη. Από την ομάδα Δον Ηχώτες, μαζί μας θα είναι οι Τάσος Εμμανουήλ, Ιωάννα Ετμεκτσόγλου, Ζαχαρίας Ζαχούλης, Μαριάννα Καρακίδου, Κική Κέρζελη, Γιάννης Κυριακούλης, Αικατερίνη Νταμάνη και Γεωργία Σπανού.
 
 
 
 

Υλικό

Σχολικό ραδιόφωνο

Γιορτάζουν σήμερα



Επισκέπτες

Σήμερα1
Χθες38
Εβδομάδα178
Μήνας39
Συνολικά166283

Powered by CoalaWeb

Καλωσόρισμα

 

Υπεύθυνοι:

Σχεδιασμός - Συντονισμός - Ενημέρωση

Βροχαρίδου Ανατολή

Ανδρεάδης Σιδερής