Εγκύκλιος Σχολ. Δραστηρ. αρ.24

Share

Θέμα 1ο  : «Έγκριση-Πρόσκληση συμμετοχής σε δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία του Αιγαίου»

Σχετικ:  Αρ. Πρωτ: 132411/Γ7/25/10/2012ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ/ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ/ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ/ΤΜΗΜΑ Β΄ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 

Σας ενημερώνουμε  ότι το Αειφόρο Αιγαίο της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και πολιτισμού προσκαλεί τα σχολεία του Αιγαίου να λάβουν μέρος στις Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υποστηρίζει σε όλα τα νησιά, από το Μάρτιο του 2005, με θέμα την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Αιγαίο. Το Αειφόρο Αιγαίο αποτελεί μια εκστρατεία με στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων των νησιών, για την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, ως καθοριστικό παράγοντα της ποιότητας ζωής και της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου μας. Ανάμεσα στις δράσεις του περιλαμβάνονται: 1. προγράμματα περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα σχολεία του Αιγαίου 2. δημιουργία ενός Δικτύου καλών πρακτικών, που συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη των νησιών, αποτελούμενο από ακαδημαϊκούς, πρότυπες επιχειρήσεις, ΟΤΑ, τοπικές ΜΚΟ και ενεργούς πολίτες, και γ) εκστρατείες για την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης στο νησιωτικό χώρο.

Τα προγράμματα αυτά αφορούν:

α) ενημερωτικές παρουσιάσεις με θέμα την αειφόρο ανάπτυξη για κάθε νησί χωριστά,

β) διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Τι μου αρέσει στο νησί μου και θα ήθελα να διατηρηθεί, τι θα ήθελα να αλλάξει»,

γ) ομαδική εργασία με θέμα τη δημιουργία ενός «Οδηγού για την αειφόρο ανάπτυξη στο νησί μου» για κάθε νησί χωριστά,

δ) Διαγωνισμό φωτογραφίας  με τίτλο «Μονοπάτια Αειφορίας».

Οι ενημερωτικές παρουσιάσεις ξεκινούν με την προβολή της ταινίας «Φωνή Αιγαίου» της Λυδίας Καρρά και ακολουθεί συζήτηση.

Τα παραπάνω προγράμματα θα υλοποιηθούν από τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων των νησιών του Αιγαίου σε συνεργασία με τους Υπευθύνους σχολικών δραστηριοτήτων και με τη σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών των σχολείων.

Οι παραπάνω δράσεις είναι προαιρετικές για τους μαθητές και θα πραγματοποιούνται, χωρίς να παρακωλύεται η εφαρμογή του ωρολογίου σχολικού προγράμματος, μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και έγγραφη συγκατάθεση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών. Μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο «Αειφόρο Αιγαίο» http://www.egaio.gr/ για πληροφορίες. Επίσης, στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων έχει αποσταλεί ενημερωτικό έγγραφο σχετικά με τα προγράμματα που αναφέρονται ανωτέρω.

 

Θέμα 2ο: « Πραγματοποίηση 3ου Πανελληνίου διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους «Ένας πλανήτης…….μια ευκαιρία»

 

Σχετικ: Αριθ. Πρωτ: 122026/Γ7 /25/10/2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ/ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ/ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ/ΤΜΗΜΑ Β΄ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών, στο πλαίσιο των δράσεων του Εθνικού Δικτύου Αγωγής Τηλεόρασης, η Ελληνική Ραδιοφωνική Τηλεόραση, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και η Δ/νση Ραδιοτηλεόρασης συνδιοργανώνουν τον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών μικρού μήκους «Ένας πλανήτης ……..μια ευκαιρία». Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων (Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού), Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας.

Ενδεικτικές θεματικές ενότητες του διαγωνισμού

 

 1. περιβάλλον
 2. ειρήνη
 3. φτώχεια
 4. μετανάστευση
 5. ρατσισμός
 6. εκπαίδευση
 7. οικογένεια
 8. κυκλοφοριακή αγωγή
 9. η εικόνα στη ζωή μας
 10. ανθρώπινες σχέσεις
 11. διαδίκτυο.

 

Ο διαγωνισμός ξεκινάει στις 17 Σεπτεμβρίου του 2012 και λήγει 15 Φεβρουαρίου του 2013. Έως την καταληκτική του ημερομηνία θα πρέπει να έχουν υποβληθεί τα μαθητικά έργα στον φορέα που συντονίζει το διαγωνισμό με συστημένη επιστολή ή courier  στην ακόλουθη διεύθυνση  (Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών. Για το μαθητικό διαγωνισμό «Ένας πλανήτης…….μια ευκαιρία» Κερασούντος 2, 62110, Σέρρες). Όποιοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται μπορούν να καλέσουν το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων για περισσότερες πληροφορίες.

 

Ο Διευθυντής

Αριστείδης Κελεπερτζής

 

Ανατολή Βροχαρίδου

Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων

Υλικό

Σχολικό ραδιόφωνο

Γιορτάζουν σήμεραΕπισκέπτες

Σήμερα28
Χθες43
Εβδομάδα236
Μήνας992
Συνολικά122766

Powered by CoalaWeb

Καλωσόρισμα

 

Υπεύθυνοι:

Σχεδιασμός - Συντονισμός - Ενημέρωση

Βροχαρίδου Ανατολή

Ανδρεάδης Σιδερής