Γλυπτική και Ανακύκλωση

Share
 
Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε Χίου και η Διεύθυνση  Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Χίου, διοργανώνουν ετήσιο διαγωνισμό και έκθεση περιβαλλοντικής τέχνης με τίτλο «Γλυπτική και ανακύκλωση». Οι μαθητές των σχολικών τάξεων τόσο Νηπιαγωγείου, όσο και Δημοτικού μπορούν να συμμετάσχουν  με ομαδικές δημιουργίες που έχουν σχέση με τη «Γλυπτική και Ανακύκλωση» (Trash Art). Για τη «Γλυπτική και Ανακύκλωση» οι μαθητές θα χρησιμοποιήσουν ανακυκλώσιμα υλικά (αλουμίνιο, χαρτί, πλαστικό, κ.ά) για να δημιουργήσουν μεγάλο ομαδικό έργο τέχνης/γλυπτό. Τα έργα θα αξιολογηθούν βάσει των κριτηρίων της αισθητικής αρτιότητας, της περιβαλλοντικής προσέγγισης και της πρωτοτυπίας. 
Δεν υπάρχει καμία δέσμευση όσον αφορά τις διαστάσεις των έργων. Οι σχολικές τάξεις μπορούν να συμμετάσχουν μόνο με μια ομαδική δημιουργία.  
Οι δημιουργίες των σχολικών τάξεων θα πρέπει να είναι έτοιμες μέχρι 30 Μαΐου, έτσι ώστε να υπάρχει ο διαθέσιμος χρόνος για την αξιολόγηση τους από την τριμελή επιτροπή, και την έκθεσή τους σε κεντρικό δημόσιο χώρο. Η έκθεση και η απονομή των βραβείων θα υλοποιηθεί στις 5 Ιουνίου, που είναι Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος και θα η έκθεση θα παραμείνει στο χώρο για να είναι ορατή και επισκέψιμη από το ευρύτερο κοινό.  
Θα απονεμηθούν 3 βραβεία (1ο, 2ο και 3ο βραβείο) στα Δημοτικά Σχολεία και 3 βραβεία (1ο, 2ο και 3ο βραβείο) στα Νηπιαγωγεία  που θα διακριθούν. Για το 1ο βραβείο θα δοθεί το ποσό των 350 ευρώ, για το 2ο βραβείο το ποσό των 250, και για το 3ο βραβείο το ποσό των 150 ευρώ, αντιστοίχως τόσο για τα δημοτικά σχολεία, όσο και για τα νηπιαγωγεία που θα διακριθούν. Επιπροσθέτως, θα απονεμηθούν τιμητικοί έπαινοι σε όλες τις σχολικές τάξεις που θα συμμετάσχουν και στους εκπαιδευτικούς που θα συντονίσουν την καλλιτεχνική δράση. 
Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ
Μπορείτε να πάρετε ιδέες για τις δημιουργίες από ΕΔΩ
 
 
 

Υλικό

Σχολικό ραδιόφωνο

Γιορτάζουν σήμερα



Επισκέπτες

Σήμερα49
Χθες64
Εβδομάδα300
Μήνας1358
Συνολικά163706

Powered by CoalaWeb

Καλωσόρισμα

 

Υπεύθυνοι:

Σχεδιασμός - Συντονισμός - Ενημέρωση

Βροχαρίδου Ανατολή

Ανδρεάδης Σιδερής