Φεστιβάλ Τεχνών Δρόμου στη Χίο

Share

 Το ερχόμενο τριήμερο, 28-29-30 Οκτωβρίου, με ένα συνδυασμό  καλλιτεχνικών δράσεων που διοργανώνει το Chios Photo Festival/Φωτογραφική Λέσχη Χίου, σε συνεργασία με Σχολικές Δραστηριότητες Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την υποστήριξη του Δήμου Χίου, και τη Σχολή Ορνεράκη το κέντρο της πόλης ζωογονείται, από το Φεστιβάλ των Τεχνών του Δρόμου.

Ο πυρήνας του Φεστιβάλ είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου που -από το 2007- έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται το τελευταίο Σάββατο του Οκτώβρη, σε απόσταση ανάσας και χειραψίας από τους διερχόμενους θεατές κάθε δημόσιου χώρου, που γίνεται, έτσι, ανοικτή σκηνή, τιμώντας με ποικίλες εκδηλώσεις τους Καλλιτέχνες του Δρόμου. 

Στο πλαίσιο του τριήμερου Φεστιβάλ Τεχνών του Δρόμου στη Χίο που θα γίνει στις 28-29-30 Οκτωβρίου, θα υλοποιηθούν εργαστήρια stop motion animation και comics από ομάδα καλλιτεχνών της Σχολής Ορνεράκη που θα αφορούν σε μαθητές/τριες Ε' και Στ' τάξης της Α/θμιας εκπαίδευσης (μέχρι 25 μαθητές/τριες), την Παρασκευή 28/10 και το Σάββατο 29/10 .

Επιπροσθέτως, το Σάββατο 29/10 θα υλοποιηθεί  εργαστήριο για comics για μαθητές/τριες της Β/θμιας Εκπαίδευσης. Όταν συμπληρωθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων/ουσών μαθητών/τριών, η αίτηση θα απενεργοποιηθεί. Στα εργαστήρια μπορούν να συμμετάσχουν και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί των σχολικών τμημάτων, για να παρακολουθήσουν και να υποστηρίξουν την εκπαιδευτική δράση.

 Για να ενημερωθείτε σχετικά με τα εργαστήρια stop motion animation και comics που θα υλοποιηθούν από τη Σχολή Ορνεράκη για μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Τεχνών του Δρόμου πατήστε ΕΔΩ

 

Υλικό

Σχολικό ραδιόφωνο

Γιορτάζουν σήμερα



Επισκέπτες

Σήμερα5
Χθες256
Εβδομάδα407
Μήνας2039
Συνολικά165858

Powered by CoalaWeb

Καλωσόρισμα

 

Υπεύθυνοι:

Σχεδιασμός - Συντονισμός - Ενημέρωση

Βροχαρίδου Ανατολή

Ανδρεάδης Σιδερής