Διοργάνωση ημερίδας για τη μέθοδο Sherborne

Share

 

  To Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε Χίου διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα,  στις 5  Δεκεμβρίου 2015, για τους εκπαιδευτικούς Π.Ε που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της νήσου Χίου με θέμα:

 «Κίνηση, Αίσθηση, Συνεργασία, Επικοινωνία-χρησιμοποιώντας το σώμα ως παιχνίδι (SDM)».

 Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Σχολής Allegro, Ριζαρίου 42 από τις 17.00-20.00 μ.μ, στη Χίο και εισηγητής θα είναι ο κ. Θωμάς Αλαΐσκας, εργοθεραπευτής που έχει ασχοληθεί με τις αναπτυξιακές διαταραχές παιδιών και εφήβωνκαι είναι αναγνωρισμένος εκπαιδευτής της μεθόδου SDM.

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και έχει ως στόχο την : πρώτη επαφή με τις βασικές αρχές της SherborneDevelopmentalMovement(SDM). H SDM  είναι μια μέθοδος παρέμβασης που απευθύνεται σε παιδιά  και ενήλικες με διάφορες ιδιαιτερότητες  και δυσκολίες (Αυτισμό, Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής  και υπερκινητικότητας, μαθησιακές δυσκολίες, σύνδρομο Down, , νοητική στέρηση, ψυχοκινητική καθυστέρηση, εγκεφαλική παράλυση, προβλήματα συμπεριφοράς κ.α). Ακόμη, είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της επίγνωσης του εαυτού και τη βελτίωση της κοινωνικής αλληλεπίδρασης, επομένως  μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε τυπικό πληθυσμό (παιδιά ή ενήλικες) και σε διαφορετικά περιβάλλοντα (κοινότητα, σχολικές τάξεις κ.ο.κ).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου. Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και στον συμμετέχοντα εισηγητή θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Το σεμινάριο το διοργανώσει η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Χίου, κ. Ανατολή Βροχαρίδου. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά και ο αριθμός τους θα είναι περιορισμένος (20 εκπαιδευτικοί).

Υλικό

Σχολικό ραδιόφωνο

Γιορτάζουν σήμερα



Επισκέπτες

Σήμερα221
Χθες57
Εβδομάδα869
Μήνας1486
Συνολικά165305

Powered by CoalaWeb

Καλωσόρισμα

 

Υπεύθυνοι:

Σχεδιασμός - Συντονισμός - Ενημέρωση

Βροχαρίδου Ανατολή

Ανδρεάδης Σιδερής