Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Share

To Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης διοργανώνει εκπαιδευτικό-βιωματικό σεμινάριο την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, για τους εκπαιδευτικούς Π.Ε που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της νήσου Χίου με θέμα τη   «Γνωριμία με τα Περιβαλλοντικά Δίκτυα της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης και βιωματικά περιβαλλοντικά εργαστήρια». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο εκδηλώσεων του 7ου Δημοτικού Σχολείου, το απόγευμα της 13ης Φεβρουαρίου από τις 17.00-20.00 μ.μ, στη Χίο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και έχει ως στόχο α) την ενημέρωση σχετικά με τα περιβαλλοντικά δίκτυα που συντονίζει η «Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ)  και β) την υποστήριξη των εκπαιδευτικών για την υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής αγωγής. Ακολουθεί περιγραφή των θεματικών ενοτήτων του επιμορφωτικού σεμιναρίου. 

Θεματικές ενότητες εκπαιδευτικού – βιωματικού σεμιναρίου 

Παρουσιάσεις Περιβαλλοντικών Δικτύων

·         Παρουσίαση με θέμα τις «Οικολογικές πληροφοριακές πινακίδες». Στόχοι, λάθη, παραδείγματα (κ. Μαρία Ρουσσομουστακάκη).

·         Παρουσίαση του Δικτύου «Φύση Χωρίς Σκουπίδια» και της Δράσης «Άλλοι πετούν άλλοι πεινούν» (κ. Μαρία Ρουσσομουστακάκη).

·         Παρουσίαση του Δικτύου «Μαθαίνω για τα Δάση» και οι «Πράσινες γωνιές της γειτονιάς μου» (κ. Σοφία Καινούργιου).

Βιωματικά εργαστήρια

·         Ο κρυμμένος θησαυρός στην Πράσινη γωνιά

·         Εργαστήριο «Οικολογικές πληροφοριακές πινακίδες».

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου. Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Το σεμινάριο το διοργανώσει η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Χίου, κ. Ανατολή Βροχαρίδου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ). Εισηγήτριες στο τρίωρο εκπαιδευτικό-βιωματικό σεμινάριο θα είναι οι κ. Μαρία Ρουσσομουστακάκη, Διδάκτωρ Βιολογίας, Συνταξιούχος Πανεπιστημίου Αθηνών –Τμήματος Βιολογίας, Τομέα Οικολογίας & Ταξινομικής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) και η κ. Σοφία Καινούργιου, πρώην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Β’ Διεύθυνσης Αθήνας, μέλος της ΕΕΠΦ.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά και ο αριθμός τους θα είναι περιορισμένος (30 εκπαιδευτικοί).

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο και αφού συμπληρώσετε τα απαραίτητα πεδία πατήστε υποβολή. Μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός η φόρμα θα απενεργοποιηθεί.

http://goo.gl/forms/9bnyZ960Yw

 

Υλικό

Σχολικό ραδιόφωνο

Γιορτάζουν σήμερα



Επισκέπτες

Σήμερα239
Χθες31
Εβδομάδα385
Μήνας2017
Συνολικά165836

Powered by CoalaWeb

Καλωσόρισμα

 

Υπεύθυνοι:

Σχεδιασμός - Συντονισμός - Ενημέρωση

Βροχαρίδου Ανατολή

Ανδρεάδης Σιδερής