Εκπαιδευτικά προγράμματα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου

Share

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο πρόκειται να επισκεφτεί τη Χίο, κατόπιν πρόσκλησης του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων, για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Το 2013, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (ΕΠΜ) με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σχεδίασε και μελέτησε το εκπαιδευτικό έργο «Το Κινητό Μουσείο» το οποίο αφορά σε εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα «Ένα ταξίδι, δρόμοι πολλοί» για μαθητές νηπιαγωγείου & Α’ – ΣΤ’  Δημοτικού  καθώς και για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 4-12 χρόνων, τα οποία θα ταξιδέψουν και θα υλοποιηθούν τουλάχιστον σε 30 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας κατά την περίοδο 2013-2014.

Το Ελληνικό  Παιδικό Μουσείο (ΕΠΜ) θα παραμείνει από τη Δευτέρα 7 Απριλίου μέχρι και το Σάββατο 12 Απριλίου και θα υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου. Επίσης, την Πέμπτη το απόγευμα 17.00-19.00 μ.μ θα υλοποιήσει παράλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 4-12 χρονών. Κάθε απόγευμα θα λειτουργεί η διαδραστική έκθεση «Ένα ταξίδι, δρόμοι πολλοί» για όλες τις ηλικίες και θα είναι επισκέψιμη από το κοινό.

Για τη συμμετοχή των σχολικών μονάδων στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΕΠΜ θα αποσταλεί αύριο το πρωί online αίτηση, την οποία μπορείτε να συμπληρώσετε. Καθώς είναι αδύνατο να συμμετάσχουν όλες οι σχολικές μονάδες στα εκπαιδευτικά προγράμματα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ανάλογα με το χρόνο συμπλήρωσης της online αίτησης. Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Δημοτικών σχολείων να δηλώσουν μόνο μια σχολική τάξη για να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερα σχολεία. Επίσης, καθώς ο μαθητικός πληθυσμός των Δημοτικών σχολείων είναι μεγαλύτερος από των Νηπιαγωγείων, η συμμετοχή των Νηπιαγωγείων θα μπορεί να μικρότερη από των Δημοτικών. Επιπροσθέτως, όσον αφορά στα Δημοτικά Σχολεία ΕΑΕΠ, μπορεί να συμμετάσχει μια σχολική τάξη που αποτελείται από δύο τμήματα.

 

 

Υλικό

Σχολικό ραδιόφωνο

Γιορτάζουν σήμερα



Επισκέπτες

Σήμερα63
Χθες256
Εβδομάδα465
Μήνας2097
Συνολικά165916

Powered by CoalaWeb

Καλωσόρισμα

 

Υπεύθυνοι:

Σχεδιασμός - Συντονισμός - Ενημέρωση

Βροχαρίδου Ανατολή

Ανδρεάδης Σιδερής