Μια μουσική εκπαιδευτική προσέγγιση-Κρατήσου Πάνω μου

Το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε Χίου, θα υλοποιήσουν βιωματικό σεμινάριο με τίτλο «Κρατήσου Πάνω μου»-μια μουσική εκπαιδευτική προσέγγιση, για εκπαιδευτικούς της Π.Ε Χίου.
 
Αιτήσεις συμμετοχής ΕΔΩ
 
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής και δε θα υπάρχει κόστος συμμετοχής
 
Τετάρτη, 2 Μαΐου από τις 18:00 ως τις 21:00
 
Χώρος: Αίθουσα Θεάτρου
 
«Κρατήσου Πάνω Μου: Μία μουσική εκπαιδευτική προσέγγιση»
 
Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από την ομάδα Δον Ηχώτες, Ιόνιο Πανεπιστήμιο
 
 
Αντλώντας υλικό από το μουσικό διαδραστικό παραμύθι «Κρατήσου Πάνω Μου», τα μέλη της ομάδας Δον Ηχώτες θα προσεγγίσουν μουσικές παιδαγωγικές μεθόδους και τρόπους διδασκαλίας μέσω του τραγουδιού και των μουσικών οργάνων, απευθυνόμενοι σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το τρίωρο σεμινάριο θα εστιάσει σύντομα στο θεωρητικό υπόβαθρο αυτών των δράσεων και εκτενέστερα στην ανάπτυξη και χρήση αυτών των δραστηριοτήτων μέσα στο πλαίσιο της σχολικής τάξης.

Μουσικό Διαδραστικό Παραμύθι-Κρατήσου πάνω μου

Το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου στο πλαίσιο του θεσμού «Ομηρείου Έργα» και στη θεματική του μήνα Μαΐου «Κινηματογραφική Άνοιξη» φιλοξενεί την ομάδα Δον Ηχώτες από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για την παρουσίαση του μουσικού διαδραστικού παραμυθιού «Κρατήσου πάνω μου» σε σχολικές μονάδες της Π.Ε Χίου (Νηπιαγωγείο-Δ΄Δημοτικού και έως και 300 μαθητές). Η είσοδος είναι ελεύθερη. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ΕΔΩ
 
Τετάρτη, 2 Μαΐου στις 10:00
 
Χώρος: Αίθουσα Θεάτρου
 
«Κρατήσου Πάνω Μου» - ένα μουσικό διαδραστικό παραμύθι
 
Ομάδα Δον Ηχώτες από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο
 
Για σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
 
 
 
Τρία ποντικάκια κάνουν σκανταλιές. Το μικρότερο από αυτά, ο Χουρχούρης, πέφτει στον υπόνομο. Τι λέτε, θα καταφέρουν τα αδέλφια του να το σώσουν; Μόνα τους σίγουρα όχι! Θα τους βοηθήσουν άραγε και άλλα ζώα; Ο Ερνέστο και ο Μελίτο, τα μεγαλύτερα αδέλφια, δεν έχουν καιρό για χάσιμο. Πρέπει να φτιάξουν αμέσως μία ομάδα διάσωσης! Παιδιά, ελάτε μαζί μας, πάρτε το τιμόνι και πάμε... Ο Χουρχούρης μας χρειάζεται όλους!
 
Από την περιπέτεια του μικρού Χουρχούρη, τα παιδιά μαθαίνουν την αξία της διαφορετικότητας και της συνεργασίας μέσα στην ομάδα, όπως αυτές αναδύονται σε μια αλληλέγγυα φανταστική κοινωνία των ζώων.
 
Αλλά και η ομάδα των εθελοντών συντελεστών έμαθε την αξία της συνεργασίας από την περιπέτεια αυτού του παραμυθιού μέσα από τη συγγραφή, τη μελοποίηση, την ενορχήστρωση, αλλά και την εκτέλεση που έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε στο Ομήρειο.

Read more...

Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης- Έκθεση και σεμινάριο

 Η κινητή, διαδραστική έκθεση της WWF «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» θα βρίσκεται στις 26-27 Απριλίου 2018, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου.

 

Αντικείμενο της έκθεσης είναι η σωστή διατροφή από πλευράς περιβάλλοντος και υγείας. Απευθύνεται στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και βασίζεται στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας ομώνυμο παιδαγωγικό υλικό (ΑΠ ΙΕΠ 30/27-7-2017). Το υλικό εφαρμόστηκε πιλοτικά πέρυσι σε τρία σχολεία της Αθήνας και  σύντομα θα διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.wwf.gr/food.

 

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο  για να την επισκεφθούν  τα σχολεία που το επιθυμούν (μόνο μετά από προκράτηση) ενώ το απόγευμα θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

 

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να επισκεφτούν την έκθεση με τη σχολική τους τάξη  μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://goo.gl/forms/DVf6xBAVy1lfJqgf1

 

 

για να καταρτιστεί η τελική λίστα των σχολείων που θα επισκεφθούν την έκθεση. Ο αριθμός των τάξεων που θα επισκεφθούν την έκθεση είναι περιορισμένος (δεδομένου ότι η έκθεση είναι διαδραστική, επομένως μπορεί να συμμετέχει μία τάξη/τμήμα των 25 περίπου παιδιών ανά ώρα). Θα μπορέσουν δηλαδή να συμμετέχουν συνολικά 8  τάξεις από διαφορετικά, ει δυνατόν, σχολεία.  Επομένως, μπορεί να επισκεφτεί μια σχολική τάξη μέχρι 25 μαθητές από κάθε σχολείο που θα δηλώσει συμμετοχή.  Καλό θα ήταν η επιλογή να βασίζεται στην επιθυμία και το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών να ασχοληθούν με αυτό αξιοποιώντας το παιδαγωγικό υλικό μετά το πέρας της επίσκεψης. 

 

 

Επίσης, σε συνεργασία το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων, η WWF, το Κ.Π.Ε Ομηρούπολης και  το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου, θα υλοποιήσουν  ένα απογευματινό εργαστήριο διάρκειας 2,5 ωρών για τους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να δουλέψουν το θέμα διατροφή και περιβάλλον, την Πέμπτη 26 /4, 17.30-20.00 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο. Μπορούν να συμμετέχουν έως 40 εκπαιδευτικοί.

 

Για το σεμινάριο μπορείτε να δηλώσετε εδώ:

 

https://goo.gl/forms/OSphv94vrSbbUtg83

Υλικό

Σχολικό ραδιόφωνο

Γιορτάζουν σήμερα



Επισκέπτες

Σήμερα19
Χθες424
Εβδομάδα610
Μήνας1227
Συνολικά165046

Powered by CoalaWeb

Καλωσόρισμα

 

Υπεύθυνοι:

Σχεδιασμός - Συντονισμός - Ενημέρωση

Βροχαρίδου Ανατολή

Ανδρεάδης Σιδερής